De risico’s van een zieke werknemer

In Nederland is het verplicht om een zieke werknemer 2 jaar 70% van het maandsalaris door te betalen bij ziekte. Om de risico’s van een zieke werknemer te beperken, sluiten veel werkgevers een ziekteverzekering af. Een dag verzuim kost een werkgever gemiddeld €250,-. Dit door een verminderde productiviteit en de kosten van een eventuele vervanger voor de zieke.

De risico’s van een zieke werknemer en payroll

Ga je als ondernemer payrollen? Dan draag je de werkgeversrisico’s over aan een payrollbedrijf. Dit omdat je het juridisch werkgeverschap overdraagt als je gaat payrollen. Hierdoor kan jij als ondernemer de arbodienst en ziektegeldverzekering opzeggen. Daarnaast heb je ook geen twee jaar loondoorbetalingsverplichting meer. Het payrollbedrijf wordt door deze overdracht aansprakelijk gehouden voor de doorbetaling van werknemers, en de afhandeling van de eventuele ziekte. Wel dien jij als ondernemer de aansprakelijkheidsverzekering aan te houden.

Het payrollbedrijf neemt de re-integratie handelingen over. Ook de regelingen rondom de Wet Verbetering Poortwachter worden overgenomen.

Vragen over de risico’s van een zieke werknemer?

Heb je vragen over de risico’s van een zieke werknemer? PIM helpt je graag! Neem contact op door het contactformulier in te vullen, of door te bellen naar 020-3100690

Direct informatie ontvangen