De werkwijze van PIM

Kies het juiste payrollbedrijf

PIM helpt ondernemers bij de keuze voor het juiste payrollbedrijf. Omdat dit voor elk bedrijf anders is, staan maatwerk, persoonlijk advies en een eerlijke en passende vergelijking centraal. Als intermediair denkt PIM mee met de ondernemer en geeft advies op maat om een overzichtelijk aanbod te kunnen doen.

Objectief en onafhankelijk payrolladvies

PIM koopt als intermediair groot in en werkt met scherpe tarieven waar de ondernemer van profiteert. De payrollaanbieders betalen allemaal dezelfde vaste commissie. Een adviesgesprek kost jou als ondernemer niets en het advies dat je vervolgens ontvangt is objectief.

De werkwijze van PIM in 7 stappen

Elke situatie is maatwerk, maar natuurlijk werkt PIM wel volgens een bepaalde werkwijze. Voor iedere klant volgen we de volgende 7 stappen. Wel is het voor elke organisatie anders hoe de stappen worden uitgevoerd.

 • Stap 1: Kennismaking

  Een samenwerking begint met een kennismaking en heldere afspraken. Het doel van de kennismaking is om erachter te komen waarom je aan payroll denkt en welk probleem je wilt oplossen. Zo kan PIM bepalen hoe de ondernemer het best geholpen kan worden en tegen welke voorwaarden. Als dit is afgestemd, gaat PIM aan de slag.

 • Stap 2: Inzicht in huidige situatie

  Om een goed beeld te krijgen van wat de ondernemer nodig heeft, wil PIM weten hoe het nu gaat. Wat is bijvoorbeeld de huidige werkwijze? Wat is de doelgroep van de organisatie? Hoe is het medewerkersbestand opgebouwd? Dit zijn vragen die aan de orde kunnen komen tijdens een persoonlijke intake.

 • Stap 3: Alle wensen op een rij

  PIM zoekt naar de beste aanbieder. Om de beste aanbieder te vinden, moet PIM op de hoogte zijn van wat de ondernemer zoekt. Wat verwacht je van jouw payrollbureau? Welke werkwijze vind jij prettig en hoe wil jij communiceren? Wanneer de ondernemer antwoord geeft op dit soort vragen kunnen alle wensen op een rij gezet worden.

 • Stap 4: Selectie payrollbureaus

  Met de wensen en huidige situatie van de ondernemer als rode draad vergelijkt PIM een aantal payrollaanbieders. Uiteindelijke worden de aanbieders die het best bij de ondernemer passen geselecteerd.

 • Stap 5: Presentatie payrollaanbieders

  PIM presenteert de geselecteerde payrollaanbieders aan de ondernemer. Hierbij worden de verschillende voorstellen toegelicht en helder naast elkaar gezet. Zo kunnen de payrollaanbieders goed vergeleken worden en kan de juiste keuze gemaakt worden. PIM biedt hierbij begeleiding indien gewenst.

 • Stap 6: Kennismaking

  Is de keuze voor een payrollbedrijf gemaakt? Dan volgt de kennismaking. De samenwerking kan starten zodra er met 100% zekerheid een keuze is gemaakt.

 • Stap 7: Voortgang

  De keuze voor een payrollbedrijf is een keuze die je maakt om een samenwerking voor een langere periode aan te gaan. Hierdoor is het belangrijk dat alles goed verloopt. Omdat PIM altijd tevreden klanten wilt, controleert PIM regelmatig de voortgang en het verloop van de samenwerking. Loopt er iets niet goed? Dan helpt PIM met het verbeteren van de samenwerking. In het slechtste geval biedt PIM ook ondersteuning bij het zoeken naar een nieuwe aanbieder.

Garanties

Kies jij ervoor om te gaan starten met payroll? Dan wil je natuurlijk zeker weten dat je personeel goed terecht komt. Daarom selecteert PIM uitsluitend de payrollbureaus die voldoen aan de volgende criteria:

- NEN 4400-1 certificering: deze certificering geeft aan dat de bedrijfsvoering op orde is en beschermt je onderneming beter tegen onder andere fraude en ketenaansprakelijkheid;

- G-rekening: een geblokkeerde rekening voor de afdracht van sociale lasten en belastingen;

- Een verklaring omtrent betalingsgedrag: een verklaring van de Belastingdienst om er zeker van te zijn dat alles netjes betaald wordt;

- Passende bedrijfscultuur: een payrollbedrijf wordt een vaste samenwerkingspartner. Hierdoor is het belangrijk dat de aanbieder past bij de cultuur van jouw organisatie.

Vraag het PIM!

Wil je hulp bij het selecteren van het juiste payrollbedrijf? Vraag het PIM! Neem contact op met PIM door te bellen naar 020-225 2599, of door het contactformulier in te vullen.

Direct informatie ontvangen

Bel je liever zelf? Dat kan! Bel PIM op 020-225 2599.