Wat is payroll?

Wat is Payroll? Een vraag die PIM vaak krijgt van ondernemers die kijken naar de mogelijkheden van payrolling. Maar wat is payroll precies en waar moet je op letten als je wilt gaan payrollen? Payroll betekent in het Engels loonlijst en houdt in dat medewerkers bij een payrollorganisatie op de loonlijst komen te staan. Middels payroll wordt het juridische en administratieve deel van het werkgeverschap overgenomen door een hierin gespecialiseerde organisatie. Het personeel blijft voor jou werken, maar staat op de loonlijst van een payrollbedrijf. Daarmee verdwijnen je administratieve werkzaamheden én draag je een groot deel van de werkgeversrisico’s over. Meer informatie over wat payroll is vind je hieronder.

Een payrollbedrijf als juridisch werkgever

Wat is payroll precies? In het kort betekent payroll dat je personeel op papier in dienst komt van een payrollbedrijf en dat jij als ondernemer deze medewerkers inhuurt voor de uren dat je ze nodig hebt. Het juridisch werkgeverschap wordt hierin overgedragen en je betaalt alleen voor de gewerkte uren van je medewerkers. Ook heb je door middel van payroll geen kosten bij ziekte, worden de arbeidscontracten opgesteld door het payrollbedrijf en hoef je zelf de belangrijke wijzigingen in actuele wet- en regelgevingen niet bij te houden.

Ook voor kleinere ondernemingen

Payroll is er voor grote en kleine ondernemingen. Dit omdat een payrollbedrijf zowel de risico’s als administratieve werkzaamheden overneemt. Dit maakt payrolling geschikt voor kleinere ondernemingen zonder (grote) HR-afdeling. Een payrollbedrijf regelt alle betalingen van bijvoorbeeld salarissen, sociale lasten, loonbelasting en pensioenpremies. Tenslotte regelt een payrollonderneming dat de arbeidsvoorwaarden die worden gesteld voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.

Dagelijkse aansturing

Wanneer je ervoor kiest om te gaan payrollen blijf jij als ondernemer verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing. Ondanks dat je het juridisch werkgeverschap overdraagt, bepaal jij de werktijden, het werk dat gedaan moet worden en de werkcondities. Op de voorgrond verandert er dus niets.

Payroll of uitzenden?

Payroll is een vorm van uitzenden. Toch zijn er belangrijke verschillen. De belangrijkste zijn:

- Een uitzendbureau verzorgt de werving en selectie van je medewerkers. Bij payroll regel je dit zelf en bied je deze medewerkers aan bij een payrollbedrijf.
- Bij payroll werkt een medewerker alleen voor jouw organisatie. Met uitzenden kan het zijn dat een medewerker ook bij andere bedrijven wordt ingezet.
- Payroll is in bijna alle gevallen goedkoper dan uitzenden. Dit omdat een uitzendbureau ook de werving en selectie verzorgt, waardoor de kosten tot een paar euro per uur hoger kunnen liggen.

Vragen?

Heb je vragen of hulp nodig bij het beantwoorden van de vraag ‘wat is payroll’? Neem contact op met PIM door te bellen naar 020-2252599 of het contactformulier in te vullen om erachter te komen wat payrolling voor jouw organisatie kan betekenen.

Direct informatie ontvangen

Bel je liever zelf? Dat kan! Bel PIM op 020 607 0136 .