De voordelen van payrollingDe voordelen van payroll

Payroll kan voor alle ondernemers met personeel in dienst interessant zijn. Dit geldt voor grote en kleine bedrijven, en organisaties die te maken hebben met een kortlopend of langdurig project. Door payroll ervaart een ondernemer voordelen zoals minder werkgeversrisico’s en meer flexibiliteit. Hieronder vind je de voordelen van payroll op een rij.

De voordelen voor de werkgever

Er zijn een aantal voordelen van payroll die gelden voor de werkgever. Zo heb je als werkgever door gebruik te maken van payroll:

- Minder administratieve handelingen.
- Lagere personeelskosten.
- Geen kosten bij zieke werknemers.
- Een duidelijk overzicht in je personeelskosten zonder verrassingen.
- Meer flexibiliteit omdat je tot 5,5 jaar aan flexibele arbeidscontracten kunt aanbieden en alleen betaalt voor de uren die daadwerkelijk gewerkt worden.
- Specialistisch advies van het payrollbedrijf.

De voordelen voor werknemers

Naast dat er voordelen gelden voor de werkgever, ervaren werknemers ook een aantal voordelen van payroll. De voordelen voor werknemers zijn:

- Medewerkers kunnen altijd terecht met vragen over hun arbeidsvoorwaarden.
- Je bouwt als medewerker op de payroll onder bepaalde voorwaarden een pensioen op via het StiPP.
- Er zijn collectieve verzekeringen met bijbehorende kortingen mogelijk.

De nadelen van payrolling

Uiteraard zijn er naast voordelen, ook nadelen verbonden aan het werken met payroll. Eén van de nadelen die vaak genoemd wordt is dat payroll zorgt voor onzekerheid bij de medewerker. PIM is het hier deels mee eens. Dit omdat er door payroll juist meer mensen worden aangenomen omdat de werkgever minder risico loopt. Wel raad ik aan om als ondernemer met personeel duidelijk afspraken te maken met medewerkers die op de payroll komen.

Een keuze maken via PIM

Heb je hulp nodig om een keuze te kunnen maken tussen payrollbedrijven? PIM helpt je graag verder! PIM zorgt ervoor dat je altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding met betrekking tot payrollaanbieders ontvangt. Dit omdat PIM groot inkoopt en daardoor jou een financieel aantrekkelijk aanbod kan doen.

Vragen?

Heb je vragen over payroll? Wij helpen je graag verder! Je kunt ons bereiken door het contactformulier op onze website in te vullen, of door te bellen naar 020-2252599.

Direct informatie ontvangen

Bel je liever zelf? Dat kan! Bel PIM op 020-225 2599.