De G-rekening

Een G-rekening is een geblokkeerde (vandaar de ‘G’) rekening waarmee een payrollbedrijf alleen betalingen aan de Belastingdienst kan verrichten. Op een G-rekening kan je als inlener een deel van de factuur storten. Dit zodat wanneer het payrollbedrijf failliet gaat, jij als ondernemer gewoon de verplichte loonheffingen hebt betaald. Jij wordt als inlener namelijk aansprakelijk wanneer een payrollbedrijf niet meer aan deze betalingen kan voldoen. Middels een G-rekening loop je geen risico om aansprakelijk gesteld te worden.

Waarom een G-rekening?

Door gebruik te maken van de geblokkeerde rekening dek je jezelf als inlener in tegen naheffing van de loonheffingen. Het kan namelijk gebeuren dat de fiscus loonheffingen op jouw onderneming verhaalt wanneer het payroll- of uitzendbureau failliet gaat. Indien je wel aan een payrollbedrijf hebt betaald, maar niet op een G-rekening, kan het zijn dat je dus dubbel moet betalen bij een faillissement van de uitlener. Door een G-rekening ben je hiertegen ingedekt. Door loonbelastingen te betalen aan een G-rekening kun je aantonen dat je betalingen zijn gedaan aan een rekening die specifiek bedoeld is voor de fiscus.

Hoe werkt een G-rekening?

Jij stort als inlener een deel van de factuur op een G-rekening. Meestal is dit ongeveer 20% of 30% van het totale factuurbedrag. Wij raden aan om dit percentage met een payrollbedrijf af te stemmen om de wederzijdse wensen door te nemen.

Vragen over de G-rekening?

Heb je vragen over de G-rekening? Stel ze aan PIM! Je kunt PIM bereiken door het contactformulier in te vullen, of door te bellen naar 020-3100609.

Direct informatie ontvangen

Bel je liever zelf? Dat kan! Bel PIM op 020 310 06 90.