De voorfinanciering van de loonkosten

Veel branches in Nederland kennen betalingstermijnen waar klanten aan moeten voldoen. Deze termijnen kunnen enorm verschillen. Het kan zo zijn dat je een betaaltermijn van 14, of van 90 dagen hebt. Door dit soort betaaltermijnen moet de aanbieder voorfinancieren. Ook kan het zijn dat één van deze onderdelen voorfinanciering van de loonkosten is. Middels payrolling kan de voorfinanciering van de loonkosten door het payrollbedrijf gedekt worden.

Hoe werkt de voorfinanciering van de loonkosten?

De loonkosten van medewerkers worden vaak aan het eind van de week, 4 weken, of maand betaald. Dit gebeurt ongeacht of de facturen van de opdrachtgever zijn voldaan. Payrollbedrijven kunnen aan het eind van de periode een betalingstermijn bieden. Op deze manier worden medewerkers aan het eind van de periode gewoon betaald, en heb jij als ondernemer een langere periode om de factuur van het payrollbedrijf te betalen.

Krijgt de ondernemer de loonkosten altijd voorgefinancierd?

De ondernemer krijgt niet altijd de loonkosten voorgefinancierd. Veel payrollbedrijven zijn hier heel voorzichtig mee, omdat zij immers ‘geld lenen’ om de loonkosten te dekken. Hoelang het eventuele termijn bedraagt, of hoeveel je voorgefinancierd krijgt is meestal afhankelijk van het kredietadvies dat de payrollorganisatie krijgt. Ook doet het payrollbedrijf vaak zelf een kredietcheck.

Hoe hoog zijn de kosten voor voorfinanciering van de loonkosten?

Hoe payrollbedrijven omgaan met de voorfinanciering van de loonkosten verschilt per aanbieder. Het kan zijn dat er een percentage bovenop de kosten komt, maar het komt tegelijk ook voor dat er niets wordt gerekend. Vraag hier dus goed naar voordat je een samenwerking aangaat. Hulp nodig? Vraag het PIM! PIM is goed op de hoogte van de werkwijzen van payrollaanbieders.

Meer weten over de voorfinanciering van de loonkosten via payroll?

Heb je vragen over de voorfinanciering van de loonkosten via payroll? Schakel de hulp van PIM in! Je kunt PIM bereiken door het contactformulier in te vullen, of door te bellen naar 020-3100609. Ook geeft PIM antwoord op de meeste payroll-gerelateerde vragen via de Payroll Wiki pagina.

Direct informatie ontvangen

Bel je liever zelf? Dat kan! Bel PIM op 020 310 06 90.