Wat is STiPP

STiPP staat voor Stichting Pensioenfonds Personeelsdiensten. Dit pensioenfonds is een speciaal fonds voor medewerkers in de uitzendbranche. Hier bouwen uitzendkrachten, gedetacheerden en payrollmedewerkers hun pensioen op. De pensioenafdracht is verplicht voor werkgevers die medewerkers in dienst hebben die 21 jaar of ouder zijn en langer dan 26 weken in dienst zijn. Het STiPP-pensioen bestaat uit twee regelingen, de basis- en plusregeling.

De basisregeling

Na 26 weken gewerkt te hebben op basis van een payrollcontract, heeft de medewerker recht op pensioenopbouw. Na 26 weken treedt de basisregeling in. Dit geldt voor iedereen die 21 jaar of ouder is. Daarnaast maakt het om te mogen opbouwen niet uit hoeveel uren je werkt in deze weken.

De plusregeling

Na 78 weken gewerkt te hebben als payrollkracht heb je recht op de plusregeling. Dit betekent dat er voor de opbouw van het pensioen voor de medewerker een hoger percentage bij de werkgever wordt gevraagd. Dit percentage wordt aangevuld met een percentage van de medewerker. In sommige gevallen kan het zijn dat de plusregeling wordt aangeboden op het moment van in diensttreding. Dit wordt altijd vermeld in de arbeidsovereenkomst.

De kosten

Werk je met een payrollbedrijf? Dan is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de pensioenpremie. In sommige gevallen zitten de kosten voor het opbouwen van pensioen inbegrepen in het payrolltarief dat wordt gerekend. In andere gevallen betaal je de kosten van de premies pas wanneer je medewerker(s) recht hebben op het pensioen. Wat voor jou als ondernemer het voordeligst is, is afhankelijk van de situatie. PIM biedt hier de nodige ondersteuning in.

Meer weten over pensioenopbouw via STiPP?

Meer weten over het opbouwen van pensioen via STiPP? PIM helpt je graag! Neem contact op door het contactformulier in te vullen of door te bellen naar 020-3100690.

Direct informatie ontvangen

Bel je liever zelf? Dat kan! Bel PIM op 020 310 06 90.