Payroll voor studenten

Voor het verlonen van studenten wordt vaak gebruik gemaakt van payroll. De wisselvalligheid van de beschikbaarheid, het type werkzaamheden en administratieve lasten die het werkgeverschap met zich meebrengen maakt payroll uitermate geschikt voor het gebruik maken van een payroll oplossing. PIM heeft ruime ervaring met payroll voor studenten en vertelt u graag meer over wat payroll voor uw medewerkers kan betekenen.

Waarom Payroll voor studenten?

Tijden de studie hebben studenten vaak een baan naast de studie. Werken met studenten heeft zijn eigen dynamiek. Ze zijn intelligent, werken vaak hard en doen dit zonder te klagen. Daarnaast zijn de kosten vaak te overzien. Anderzijds zijn er ook een aantal nadelen aan het werken met studenten. Studenten zijn vaak wisselend beschikbaar, hebben nog wel eens een “onverklaarbare” waarop ze afwezig zijn en zijn soms echt beperkt in de inzet.

Met payroll voor studenten ondervangt u de nadelige effecten en kunt u toch optimaal profteren van de voordelen. U betaalt enkel voor de daadwerkelijk gewerkte uren van uw studenten.

Hoe werkt payroll voor studenten?

In het verleden werden studenten vaak verloont op basis van een nul-urencontract. Helaas is dit niet langer mogelijk en wordt er gekeken naar de daadwerkelijke inzet van een medewerker.

Wanneer u gebruik maakt van payroll voor studenten dan treden uw medewerkers in dienst van het payrollbedrijf. Het payrollbedrijf wordt juridisch werkgever van de medewerkers. U als ondernemer blijft natuurlijk wel de dagelijkse leiding houden. U bepaalt wanneer welke student wordt ingezet en welke werkzaamheden ze uitvoeren. Omdat de studenten payroll verzorgt wordt door het payrollbedrijf nemen zij een aantal onderdelen van u over. Bijvoorbeeld de loonadministratie en de contractafhandeling.

De  studenten vallen onder de cao van het payroll bedrijf maar behouden wel de loonhoogte die gebruikelijk is in uw branche. Omdat u payroll voor de studenten gebruikt vallen de medewerkers onder het pensioenfonds van de uitzendcao, namelijk het STIPP.

Wat zijn de voordelen van payroll voor studenten?

  • Kosten per gewerkt uur zijn volledig inzichtelijk. Eén van de voordelen van werken met payroll voor studenten is dat de kosten per gewerkt uur per medewerker altijd inzichtelijk zijn. Dit maakt het voor makkelijk om te calculeren wat de kosten van personeel zijn. U bent dus altijd voor op de hoogte van de kosten en u weet u aan toe bent en heeft geen onverwachte kosten achteraf.
  • Flexibiliteit. Bij gebruik van payroll voor de studenten heeft u weer de vertrouwde flexibiliteit van een nul-urencontract. U betaalt medewerkers per gewerkt uur en u zit achteraf nergens aan vast.
  • Contract afhandeling. De arbeidscontracten worden opgesteld door het payrollbedrijf. De ingezette studenten zijn dus altijd tijdig voorzien van een kloppende arbeidsovereenkomst.
  • Administratieve ontzorging. Naast het verzorgen van de arbeidscontracten maakt het payrollbedrijf ook maandelijks de loonstrook en uiteindelijk de jaaropgave van de medewerker. Normaal gesproken kan de boekhouder dit natuurlijk ook. Alleen kan dit duur uitvallen voor een medewerker die slechts enkele uren per maand werkt.

Meer weten over payroll voor studenten?

Werkt u met studenten? Laat u voorlichten door PIM over de mogelijkheden van payroll voor studenten en het vergelijken van de verschillende payrollbedrijven. Meer over payroll lees hier…

 

Relevante branches

Lees meer over de aanverwante branches die wellicht tegen vergelijkbare obstakels aanlopen.

-          Payroll voor strandtenten

-          Payroll voor festivals

-          Payroll voor seizoensarbeid

Direct informatie ontvangen

Bel je liever zelf? Dat kan! Bel PIM op 020-225 2599.