sollicitatie voor salesPayroll voor salesfuncties

In de zakelijke branche wordt steeds meer gebruik gemaakt van payroll. Het aannemen van een medewerker is namelijk een moment dat risico’s met zich mee brengt. Je weet nooit zeker hoe een medewerker functioneert op de werkvloer. Dit geldt ook voor salesfuncties. PIM heeft ervaring met payroll voor salesfuncties en helpt je graag zoeken naar een geschikt payrollbedrijf.

Waarom payroll voor salesfuncties?

Voor wie medewerkers gaat aannemen op een verkoopafdeling, in een salesfunctie, is het extra lastig om te bepalen of een medewerker geschikt is. Verkopers zijn tenslotte getraind in zichzelf verkopen en het achterlaten van een positieve indruk. Maar hoe weet je nou of die verkoper echt goed is in verkopen? Payroll voor salesfuncties kan hierbij een oplossing bieden.

De nieuwe Wet Werk en Zekerheid

Dankzij de nieuwe Wet Werk en Zekerheid (WWZ), verandert er veel. In het verleden werd een medewerker vaak op basis van een half jaar contract met een maand proeftijd aangenomen.

In de nieuwe wetgeving is echter geen ruimte voor proeftijden in contracten met de duur van een half jaar. Natuurlijk is er de mogelijkheid om de medewerker aan te nemen voor 6 maanden en één dag, alleen dan zit je vast aan een aanzegtermijn. Dit houdt in dat je in maand vijf aan dient te geven of de medewerker mag blijven. Het aanzeggen van de arbeidsovereenkomst moet een maand van tevoren gebeuren. Als je dit niet tijdig doet, moet je hiervoor betalen

En wat gebeurt er met een medewerker waarbij je in maand vijf besluit op te zeggen? Deze werkt nog een maand door. Maar vaak zonder motivatie. Waarom zou de medewerker immers nog extra zijn best doen?

Payroll voor salesfuncties biedt een oplossing

Met payroll voor salesfuncties kun je onder de uitzendcao een medewerker de eerste 78 weken (1,5 jaar) volledig flexibel inzetten. Hierdoor kun je exact zien wat je aan een medewerker hebt, hoe zijn ziekte verzuim is en of de verkoopmedewerker ook echt de salestijger is die hij je heeft beloofd te zijn.

Hoe werkt payroll voor salesfuncties?

Bij payrolling voor salesfuncties werf je zelf jouw medewerkers. Het payrollbedrijf helpt je met de rest. Je medewerkers komen bij het payrollbedrijf op de loonlijst en het payrollbedrijf wordt juridisch werkgever. De verloning, de bijkomende administratie en uitbetaling bij ziekte neemt het payrollbedrijf voor je uit handen.

Meer weten over payroll voor salesfuncties?

Op zoek naar nieuwe salesmedewerkers? PIM vertelt je graag meer over payroll voor salesfuncties en helpt je zoeken naar het juiste payrollbedrijf. Meer informatie over payroll kun je ook vinden bij Wat is payroll.

Direct informatie ontvangen

Bel je liever zelf? Dat kan! Bel PIM op 020-225 2599.