payroll voor festivalsPayroll voor festivals

Voor festivals wordt er veel gebruik gemaakt van payroll. De wisselvalligheid van inzet, het type werkzaamheden en administratieve lasten die het werkgeverschap met zich meebrengen maakt payroll uitermate geschikt voor festivals. PIM heeft ruime ervaring met festivals en vertelt u graag meer over wat payroll voor uw festival kan betekenen.

Waarom Payroll voor festivals?

Festivals zijn vaak maar enkele dagen. Toch werken vaak ongemerkt heel veel medewerkers die ieder hun eigen bijdrage leveren aan de productie en het totale gevoel op het festival. Of u een klein of grootfestival organiseert, wanneer u alles zelf regelt en verzorgd zijn er al snel veel medewerkers nodig om het tot een succes te maken.

De voornaamste reden om gebruik te maken van payroll voor een festivals is de flexibiliteit in combinatie met de administratieve ontzorging. De medewerkers maken vaak weinig uren per maand maar en in veel gevallen kan het werk zelfs maar eenmalig zijn. Toch moet wel altijd zorgdragen dat een medewerker altijd een loonstrook en een arbeidscontract krijgt. Daarnaast moet u controleren of de medewerker wel mag werken, u moet belastingen afdragen aan en aan het eind van het feest moet u ook zorg dragen voor een correcte afhandeling van het vakantiegeld en de vakantiedagen. Dit kan natuurlijk makkelijker, payroll biedt hierin een oplossing voor medewerkers op festivals.

In het verleden werd er op festivals veel gewerkt met nul-urencontracten. Dit was flexibele, u had weinig risico’s en het kwam uiteindelijk allemaal goed. Het nul-urencontract is wettelijk niet langer mogelijk en biedt u niet langer de gewenste oplossing en flexibiliteit. Met payroll voor uw festival heeft u een uitgelezen mogelijkheden voor de inzet van medewerkers.

Payroll kan u helpen bij het ontzorgen van de administratieve lasten en helpt u met de nodige flexibiliteit. Op deze manier kunt u zich weer focussen op waar uw bedrijf goed in is. Namelijk het organiseren van een geslaagd evenement.

Hoe werkt payroll voor festivals?

Wanneer u gebruik maakt van payroll voor festivals dan treden uw medewerkers in dienst van het payrollbedrijf. Het payrollbedrijf wordt juridisch werkgever van uw medewerkers. U als ondernemer blijft natuurlijk wel de dagelijkse leiding houden. U bepaalt wanneer welke medewerker wordt ingezet en welke werkzaamheden ze uitvoeren. Omdat de payroll verzorgt wordt door het payrollbedrijf nemen zij een aantal onderdelen van u over. Bijvoorbeeld de loonadministratie en de contractafhandeling.

De festivalmedewerkers vallen onder de cao van het payroll bedrijf maar behouden wel de loonhoogte die gebruikelijk is in de evenementenbranche. Omdat u payroll voor uw evenement gebruikt vallen de medewerkers onder het pensioenfonds van de uitzendcao, namelijk het STIPP.

Indien een medewerker ziekt wordt dan heeft de medewerker een dekking vanuit het payrollbedrijf en toch heeft u dan geen kosten.

Wat zijn de voordelen van payroll voor festivals?

  • Kosten per gewerkt uur zijn volledig inzichtelijk. Eén van de voordelen van payroll voor festivals is dat de kosten per gewerkt uur per medewerker altijd inzichtelijk zijn. Dit maakt het voor makkelijk om te calculeren wat de kosten van personeel zijn op u festival. U weet namelijk altijd waar u aan toe bent en heeft zo geen onverwachte kosten achteraf.
  • Flexibiliteit. Bij gebruik van payroll voor uw festival heeft u weer de vertrouwde flexibiliteit van een nul-urencontract. U betaalt medewerkers per gewerkt uur en u zit achteraf nergens aan vast.
  • Contract afhandeling. De arbeidscontracten worden opgesteld door het payrollbedrijf. Uw festival-medewerkers zijn dus altijd tijdig voorzien van een kloppende arbeidsovereenkomst.
  • Administratieve ontzorging. Naast het verzorgen van de arbeidscontracten maakt het payrollbedrijf ook maandelijks de loonstrook en uiteindelijk de jaaropgave van de medewerker. Normaal gesproken kan de boekhouder dit natuurlijk ook. Alleen kan dit duur uitvallen voor een medewerker die slechts enkele uren gewerkt heeft op het festival.

Meer weten over payroll voor festivals?

Organiseert u binnenkort een festival? En gaat u werken met medewerkers?  Laat u voorlichten door PIM over de mogelijkheden van payroll voor festivals. PIM helpt u met het vergelijken van payroll Meer over payroll lees hier…

Relevante branches

Lees meer over de aanverwante branches die tegen dezelfde obstakels aanlopen als de festivalbranche.

Direct informatie ontvangen

Bel je liever zelf? Dat kan! Bel PIM op 020-225 2599.