Payroll diensten zijn de in transportbranche een oplossing voor de vraag naar flexibiliteit. Lees hier over de voordelen van payroll diensten voor de transport.Payroll voor de transport

De transportbranche blijft groeien. Door de wisseling in drukke en rustige periodes is de vraag naar flexibiliteit groot. Payroll in de transport biedt je als ondernemer onder andere deze gewenste flexibiliteit. PIM heeft ervaring met payroll voor de transport en vertelt je graag wat payroll voor jouw transportbedrijf kan betekenen.

Hoe werkt payroll voor de transport?

Bij payroll in de transport werf je zelf de medewerkers. Het payrollbedrijf wordt juridisch werkgever terwijl jij als ondernemer wel de dagelijkse leiding houdt.

De medewerkers komen bij het payrollbedrijf op de loonlijst. Zij verzorgen de verloning, de bijkomende administratie en de uitbetaling bij ziekte.

Waarom payroll voor de transport?

Payroll voor de transport biedt op meerdere vlakken een oplossing. Waarom?

-       Administratieve ontzorging: Ten eerste helpt payroll voor de transport voor ontzorging van de administratieve lasten. Naast het opstellen van de arbeidscontacten verzorgt het payrollbedrijf ook de loonstroken en de uiteindelijke jaaropgaaf.

-       Afdekking ziekteverzuim: Een ander voordeel van payroll voor de transport is dat het ziekteverzuim is afgedekt. Wordt een medewerker ziek? Dan zijn de kosten voor het payrollbedrijf.

-       Flexibiliteit: Payroll voor de transport stelt je in staat om bij terugloop of juist bij toename van het werkaanbod personeel meer of minder in te zetten. Is er minder werk dan verwacht? Dan ben je niet verplicht om de medewerkers uit te betalen. Je betaalt alleen voor de gewerkte uren.

Payroll voor de transport en de nieuwe Wet Werk en Zekerheid

Nederlandse transportbedrijven worden belemmerd door alle regels, administratieve lasten en financiële risico’s die het hebben van personeel met zich meebrengen.

Ook de nieuwe Wet Werk en Zekerheid brengen extra lasten met zich mee, vermeld Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Payroll is ook binnen de WWZ een perspectief voor ondernemers die met flexwerkers willen werken. De werknemers die bij jou werken via een payrollbedrijf vallen dan onder de cao van het payrollbedrijf. Deze cao is speciaal opgezet om een flexibele schil mogelijk te maken.

Meer weten over payroll voor de transport?

Ben je actief in de transportbranche? Werk je met personeel op wisselende diensten of zijn er voor jouw transportbedrijf andere reden om te kijken naar de mogelijkheden van payroll? Laat PIM je dan informeren over de mogelijkheden van payroll in de transport. Meer informatie over payroll kun je ook vinden bij Wat is payroll.

Direct informatie ontvangen

Bel je liever zelf? Dat kan! Bel PIM op 020-225 2599.