payroll voor de agrarische sectorPayroll voor de agrarische sector

Als ondernemer binnen de agrarische sector kan payroll een oplossing zijn voor een groot onderdeel van de personeelszaken en de personeelsadministratie. De Agrarische sector is een branche waarin veel gebruik wordt gemaakt van payroll. Payroll wordt in de agrarische sector om een aantal redenen veel gebruikt. Met name in de seizoen drukte nemen het aantal medewerkers toe, zo ook de administratieve lasten die al deze agri-medewerkers met zich mee brengen. Daarnaast moet u in veel gevallen ook nog de huisvesting regelen terwijl het telen eigenlijk uw volledige aandacht opeist.  PIM heeft veel ervaring in het adviseren van ondernemers binnen de agrarische sector.

Seizoenskrachten, piek arbeid en seizoenswerk

Indien u een land en tuinbouw ondernemer bent die jaarlijks één of meerdere pieken in de werkzaamheden heeft dan weet u als geen ander dat snel schakelen en uit het niets veel personeel aannemen onderdeel is van de jaarlijkse seizoenswisseling. Van het payrollbedrijf dat de payroll voor uw agrarische onderneming verzorgt verwacht u natuurlijk ook dat ze snel schakelen. Wij selecteren voor u de bedrijven die payroll voor de agrarische sector bieden met alle voordelen maar zonder de nadelen.

Werken met buitenlandse medewerkers in de agrarische sector

In de agrarische sector wordt veel gewerkt met buitenlandse medewerkers. Deze medewerkers zijn vaak een paar maanden of een paar jaar in Nederland werkzaam.  Payroll voor de agrarische sector wordt vaak gebruikt om de groep van buitenlandse medewerkers te verlonen.  Het uitbetalen, onder contract zetten en het uitbetalen van uw buitenlandse agri-medewerkers vergt veel meer van een payrollbedrijf.  PIM adviseert om enkel met specialisten voor payroll voor de agrarische sector te werken.

Waaraan moeten payrollbedrijven voldoen voor de verloning van uw buitenlandse medewerkers?

Werken met buitenlandse medewerkers vergt een andere benadering van de inlener en het payrollbedrijf. Als u bijvoorbeeld werkt met Poolse medewerkers is het wel zo prettig als ze zich thuis voelen en snappen wat er in hun arbeidscontracten staat. PIM kent de payrollbedrijven die de volgende zeken goed op orde hebben:

-          Vertaalde arbeidscontracten

-          Vertaalde loonstroken

-          Vertaalde automatisering

-          Buitelandse support medewerkers van het payroll bedrijf

-          Ervaring met het toepassen van E.T. regelingen

Kosten van Payroll voor de agrarische sector

In de agrarische sector zijn de marges vaak flinterdun en de kosten van arbeid  kunnen zwaar drukken op het resultaat van uw onderneming. Indien u gebruik maakt of wilt maken van payroll binnen de agrarische sector dan helpt PIM u bij het selecteren van de scherpste aanbieders.

Meer weten over payroll voor de agrarische sector?

Bent u actief in de agrarische sector? En werkt u met medewerkers?  Laat u voorlichten door PIM over de mogelijkheden van payroll voor de agrarische sector. Meer over payroll lees hier…

Direct informatie ontvangen

Bel je liever zelf? Dat kan! Bel PIM op 020-225 2599.