Payroll tarieven vergelijkenPayrolltarieven vergelijken met PIM

Het vergelijken van payrollbedrijven en -tarieven is niet makkelijk. Zo kan het voorkomen dat payrollaanbieders op verschillende manieren hun tarieven opbouwen omdat deze uit verschillende elementen kunnen bestaan. Echter, het is ook belangrijk om op andere elementen dan alleen het payrolltarief te letten bij het maken van een vergelijking. PIM helpt je graag verder.

Payrolltarieven

Om de payrolltarieven van aanbieders te vergelijken is het ten eerste van belang om te weten waaruit deze tarieven zijn opgebouwd. Zo kan het tarief dat gerekend wordt, de omrekenfactor genoemd, bestaan uit:

• reserveringen (voor bijvoorbeeld vakantiegeld);
• werkgeverspremies;
• ziektekosten;
• pensioenlasten;
• verlofdagen.

Hierin zit ook de winstmarge voor het payrollbedrijf, verzekeringen en scholing inbegrepen. Daarnaast is het ook mogelijk dat payrollbedrijven toeslagen voor aanvangskosten, kostenrisico’s of bijzondere tarieven voor herintreders of re-integratiekandidaten hanteren. Kijk daarom goed uit welke factoren de omrekenfactor bestaat.

De juiste certificeringen

Bij het vergelijken van payrollaanbieders is uiteraard niet alleen het tarief van belang. Ook andere factoren kunnen doorslaggevend zijn. Zo is het goed om te kijken of de aanbieder NEN 4400-1 gecertificeerd is, een SNA-keurmerk heeft en een G-rekening bezit. Hiermee kun je controleren of een payrollbedrijf een betrouwbare en een stabiele samenwerkingspartner is. Ook is een verklaring omtrent betalingsgedrag een goede indicator hiervoor. Je gaat tenslotte vaak een samenwerking met een payrollbedrijf voor langere tijd aan.

PIM helpt!

Werk je al met payrolling en heb je medewerkers op de payroll staan? In dat geval wil je waarschijnlijk weten of je niet teveel betaalt aan je huidige aanbieder. PIM helpt bij het vergelijken van je huidige aanbieder met andere payrollbedrijven. Met de Payroll Scan kom je er snel achter of jouw payrolling optimaal geregeld is. Ook als je zelf nog niet payrollt, maar wel geïnteresseerd bent, helpt Pim je met het maken van de juiste keuze. Je kunt PIM bereiken door het contactformulier in te vullen, of te bellen naar 020-2252599.

Direct informatie ontvangen

Bel je liever zelf? Dat kan! Bel PIM op 020-225 2599.