Het payrolltarief, hoe is dit opgebouwd?

Een vast payrolltarief vind je vrijwel nooit op de website of in de brochure van een payrollbedrijf. Dit omdat het payrolltarief vaak op verschillende manieren wordt berekend. De meest voorkomende en betrouwbare methode om het tarief te berekenen is door middel van een zogeheten ‘omrekenfactor’ over het brutoloon. Wij leggen uit hoe dit tarief is opgebouwd.

De omrekenfactor

Bovenop het bruto uurloon rekent een payrollbedrijf in de meeste gevallen een omrekenfactor voor het tarief. De omrekenfactor bestaat uit de volgende elementen:

- Reserveringen voor vakantiegeld, vakantiedagen, verzuim en feestdagen.
- Sociale premies en werkgeverslasten.
- Ziekteafdekking.
- De marge van het payrollbedrijf.

Een rekenvoorbeeld werkt als volgt: stel je medewerker verdient bruto €10,00 per uur en het payrollbedrijf rekent een tarief met een factor van 1,66 per uur. In dat geval betaal jij als werkgever 10 x factor 1,66 = €16,66 per uur.

Let op!:

Let er wel op dat het rekenen vanaf het bruto uurloon een aantal voor- en nadelen heeft. Eén van de nadelen is dat het reserveringspercentage in de factor wordt meegenomen. Dit betekent dat wanneer een payrollbedrijf een lager reserveringspercentage heeft, het lijkt alsof deze aanbieder goedkoper is dan andere aanbieders. Dit komt vooral voor bij grote payrollbedrijven en payrollbedrijven met een eigen cao.

Winstmarge over toeslaguren?

Een veelgebruikte manier van payrollbedrijven om meer marge te maken is extra kosten rekenen over toeslaguren of toeslagdelen. Let er dus goed op of een payrollaanbieder dit doet voordat je een keuze maakt.

Wat zijn toeslagdelen? Toeslagdelen zijn uren waarover medewerkers een extra percentage loon ontvangen. Dit zijn bijvoorbeeld arbeidsuren die op zon- en feestdagen of buiten reguliere kantoortijden vallen. Je medewerkers krijgen tijdens deze toeslagdelen een toeslag bovenop hun normale uurloon vanwege het werken op bijzondere tijden. Wijkt het tarief af over arbeidsuren tijdens toeslagdelen? Dan maakt het payrollbedrijf extra marge over toeslagdelen.

Studentenkorting

Voor studenten wordt een lager payrolltarief gerekend omdat zij minder reserveringen opbouwen. Dit komt voornamelijk door de reserveringen voor feestdagen.

Payrolltarief pensioengerechtigde

Voor mensen die de pensioenleeftijd hebben bereikt, geldt ook een lager payrolltarief. Dit omdat zij geen premies volksverzekeringen afdragen.

Vragen?

Heb je vragen over het payrolltarief of over hoe deze is opgebouwd? Heb je hulp nodig bij het vergelijken van payrolltarieven? Neem contact op met PIM. Dit kan door het contactformulier in te vullen, of te bellen naar 020-2252599.

Direct informatie ontvangen

Bel je liever zelf? Dat kan! Bel PIM op 020-225 2599.