payroll in de cateringPayroll in de Catering

In de catering wordt veel gebruik gemaakt van payroll. De werkzaamheden, het type medewerker en de relatief hoge kosten voor een gering aantal uren per medewerker maken payroll uitermate geschikt voor catering. PIM heeft ruime ervaring in de cateringbranche en vertelt u graag meer over wat payroll voor uw cateringbedrijf kan betekenen.

Waarom Payroll in de catering?

De werkzaamheden binnen catering worden altijd uitgevoerd door medewerkers. Medewerkers zijn daardoor dan ook altijd onderdeel van de beleving die men heeft van het ingehuurde cateringbedrijf. De Kok kan zich nog uitsloven in de keuken maar als de bediening de werkzaamheden zonder glimlach uitvoeren is de beleving snel weg.

Alle medewerkers moeten netjes, tijdig en volledig betaald worden. De reden dat payroll in de catering interessant is komt voor uit een aantal onderdelen. De medewerkers werken vaak weinig uren. Dit betekent dat het maken van de loonstroken relatief duur is en bewerkelijk. Alle shifts moeten natuurlijk goed geregistreerd worden. Naast het tijdig en volledig uitbetalen van de medewerkers loopt u met iedere medewerker die u dienst heeft een risico op ziekte.

Payroll kan u helpen bij het ontzorgen van de administratie en de ziekte risico’s. U kunt zich op deze manier weer focussen op waar uw bedrijf goed in is. Het zorg dragen van mooi gecaterde en goed verzorgde feesten en partijen.

Hoe werkt payroll in de Catering?

Wanneer u gebruik maakt van payroll in de catering dan treden uw medewerkers in dienst van het payrollbedrijf. Het payrollbedrijf wordt juridisch werkgever van uw medewerkers. U als ondernemer blijft natuurlijk wel de dagelijkse leiding houden. U bepaalt wanneer welke medewerker wordt ingezet binnen cateringbedrijf. Omdat de payroll van uw medewerkers verzorgt wordt door het payrollbedrijf nemen zij een aantal onderdelen van u over. Bijvoorbeeld ziekte afdekking en administratie.

De cateringmedewerkers vallen onder de cao van het payroll bedrijf maar behouden wel de loonhoogte welke gebruikelijke is in de cateringbranche. Omdat u payroll in uw cateringbedrijf gebruikt vallen de medewerkers onder het pensioenfonds van de uitzendcao, namelijk het STIPP.

Indien een medewerker ziekt wordt dan heeft de medewerker een dekking vanuit het payrollbedrijf maar dan heeft u als ondernemer geen kosten.

Wat zijn de voordelen van payroll in de catering?

  • Administratieve lasten per medewerker lager. In de cateringbranche worden relatief veel kleine diensten gewerkt door medewerkers met een lage loonsom. Dit betekend dat de administratieve afhandeling u ten opzichte van het loon relatief hoog is. Want of de medewerker nu 5 of 40 uur per week werkt. Voor de loonstrook betaald u altijd hetzelfde en bent u waarschijnlijk even veel tijd kwijt.
  • Wel de flexibiliteit van een nul-urencontract. Het nul-urencontract is inmiddels wettelijk niet meer toepasbaar. De cateringbranche is een branche waar er juist wel behoefte is aan deze flexibiliteit. Met payroll in de catering kunt u wel weer gebruik maken van deze flexibiliteit.
  • Kosten per gewerkt uur zijn volledig inzichtelijk. Eén van de andere voordelen van payroll in de catering is dat de kosten per gewerkt uur per medewerker altijd inzichtelijk zijn. Dit maakt het voor makkelijk om offertes en calculaties te maken. U weet namelijk altijd waar u aan toe bent en heeft zo geen onverwachte kosten achteraf
  • Het ziekte verzuim is afgedekt. Een ander voordeel van payroll in de catering is dat het ziekteverzuim afgedekt is. U betaald het payrollbedrijf enkel voor de gewerkte uren. Normaal gesproken zijn deze kosten direct voor u. Wanneer u een medewerker heeft die ziek wordt zijn deze kosten voor het payrollbedrijf.
  • Proeftijd in bepaalde tijdcontracten. In het reguliere arbeidsrecht zijn de proeftijden in bepaalde tijdscontracten niet langer toepasbaar. Indien u gebruik maakt van payroll binnen uw schoonmaakbedrijf dan bent u 2,5 jaar volledig flexibel. Dit betekent dat u precies kunt zien welke medewerkers wel en niet functioneren voordat u een langdurig contract aan moet nemen.
  • Flexibiliteit. Bij gebruik van payroll in de catering kan u tot 5,5 jaar per medewerker op een flexibele basis werken met deze medewerker. Natuurlijk is het in het begin van deze 5,5 jaar flexibeler dan aan het einde van de periode maar het stelt u wel in staat om de terugloop of juist toename van opdrachten flexibel op te kunnen vangen. Want zodra er medewerkers op de bank thuis zitten die wel doorbetaald moeten worden maar waar u geen werk voor heeft dan kost dit veel geld en de lol er snel af.

Meer weten over payroll in de Catering?

Bent u actief als cateringbedrijf? En werkt u met medewerkers?  Laat u voorlichten door PIM over de mogelijkheden van payroll in de catering. Meer over payroll lees hier…

Lees meer over gerelateerde branches:

-      Payroll voor de Horeca

Direct informatie ontvangen

Bel je liever zelf? Dat kan! Bel PIM op 020-225 2599.