payroll in de bouwPayroll in de bouw een vak apart!

Wel of geen vakkrachten? De CAO voor de bouw met al zijn bedrijfstakeigen regelingen zoals seniorendagen (ATD/ADV) en tijdspaarfonds. Maar denk ook aan het Bouwpensioenfonds (BPF), ook wel bekend als Cordares. Al die uitzonderingen allemaal zaken die u afleiden van waar u goed in bent. Verlonen in de bouwnijverheidsbranche kent veel uitzonderingen en kan erg complex zijn voor een kleinere bouw onderneming zonder afdeling personeelszaken.

Naast de complexiteit van de bouwverloning zelf is er een verhoogd ziekte risico. Er zijn enkele tientallen beroepsziekten waar uw bouwmedewerker door geraakt kan worden. Een zieke medewerker is in alle gevallen een persoonlijk drama en soms ook echt een zakelijk drama voor zowel medewerker als ondernemer.

Payroll in de bouw kan daarom een oplossing zijn. Er zijn payrollbedrijven welke gespecialiseerd zijn in verloningen in de bouw en die u op ieder vlak kunnen ontzorgen. PIM helpt u graag bij het kiezen van het juiste payroll bedrijf om u de bouwverloning te verzorgen.

Payroll in de bouw waar moet je als ondernemer op letten?

- G-rekening
- Wet ketenaansprakelijkheid
- voorfinanciering en termijnen
- Wel of geen vakkrachten
- uw creditrating
- uren basis of aangenomen werk?
- volgt het payroll bedrijf de bouw cao voor vakkrachten?

De voordelen van payroll in de bouw

De bouwsector is een van de duurste sectoren om personeel in uit te betalen, gecombineerd met een van de duurste pensioenfondsen die ons land kent. Daarnaast is het een van de meest complexe cao’s. De voordelen van payroll voor de bouw zijn legio:

Payroll in de bouw kan kostprijs drukken

De afgelopen jaren zijn de marges in de bouw stevig onder druk komen te staan. In sommige gevallen waren dezer er zelfs helemaal niet. Een van de grootste voordelen van payroll in de bouw kan zijn dat personeel niet onder het BPF verloont hoeft te worden omdat ze niet aangemerkt worden als vakkrachten.
Dit scheelt de pensioenpremie. Een onderdeel wat natuurlijk zeer zwaar weegt in de personeelskosten.

De bouw is zeer conjunctuurgevoelig

De bouwsector gaat goed als de economie goed gaat maar ook zeer slecht als het economisch tegenzit. Dit maakt de orderportefeuille heel wisselend. Vaak is het hollen of stil staan. Van het moment van hollen heeft u niets te vrezen. Maar zodra het werk stil staat en er wel medewerkers op de bank zitten en uitbetaald moeten worden dan loopt het snel bij u weg.
Als u in de bouw gebruik maakt van payroll dan dekt u zich hier voor in. U kunt namelijk tot 5,5 jaar medewerkers flexibel inzetten via payroll. Hiermee dekt u de zogezegde “leegloop” af.

Personeelsplanning flexibel

In de bouw kunnen projecten uitlopen. Dit heeft u niet altijd zelf in de hand. Als een project een half jaar duurt huurt u dan een medewerker voor een half jaar in of neemt u hem voor langer aan met het risico dat als het project afloopt er geen werk meer voor hem is.Door de flexibiliteit die payroll biedt kunt u dit risico afdekken.

Kosten per uur zijn altijd inzichtelijk

Wanneer u in de bouw gebruik maakt van payroll dan zijn uw personeelskosten exact te calculeren. Ieder gewerkt uur van uw medewerkers is vastgesteld op een vast bedrag. Hierdoor weet u altijd waar u aan toe bent.

Meer weten over payroll in de bouw?

Wilt u meer weten over payroll in de bouw? Neem dan gerust contact op met PIM en wij lichten u geheel vrijblijvend voor over de mogelijkheden in uw branche. Meer over payroll lees hier…

Direct informatie ontvangen

Bel je liever zelf? Dat kan! Bel PIM op 020-225 2599.