Overstappen van payrollbedrijf

Indien u reeds gebruikt maakt van payroll en wilt switchen van payrollaanbieder dan staat u voor een uitdagende taak. Om te wisselen van payroll aanbieder moet u natuurlijk eerst een geschikt alternatief vinden. Dit is een uitdaging. Want hoe weet u dat dit payrollbedrijf wel beter is, u wel echt een scherper tarief biedt en de dienstverlening echt praktischer werkt dan de huidige payrollaanbieder. En hoe wordt u vervolgens begeleid in het overstappen van payrollbedrijf? PIM legt het u graag uit en helpt.

Waar moet u rekening mee houden bij het overstappen van payrollbedrijf?

Belangrijk voor een switch: Welke nieuwe aanbieder kiest u?

De eerste stap bij het overstappen van payrollbedrijf is het selecteren van een nieuwe aanbieder. Bij voorkeur is dit nieuwe payrollbedrijf naast voordeliger in payrolltarief ook nog beter in de dienstverlening. Wellicht meer toegespitst op uw branche of een completere dienstverlening. Bijvoorbeeld met een geïntegreerd planningspakket voor al uw medewerkers.

Al deze onderdelen zijn van belang voor het overstappen van payroll aanbieder. Lees meer over het vergelijken van payroll…

Overstappen van payrollbedrijf: De medewerkers

Wanneer u overstapt van payrollbedrijf dan moeten alle medewerkers bij een ander bedrijf in dienst komen. Dit betekent dat iedere medewerker opnieuw ingeschreven moet worden, alle ID-bewijzen weer aangeleverd worden, alle arbeidscontracten uitgeleverd en door de medewerkers opnieuw getekend.

Daarnaast moet het opvolgende werkgeverschap voor de medewerkers ook goed en nauwkeurig overgedragen worden.

Hoe berekent u de kosten als u wilt overstappen van payrollbedrijf?

Als u gaat overstappen van payrollbedrijf dan bent u vaak niet tevreden met de dienstverlening van uw huidige partij, zijn de kosten enorm opgelopen (door de jaarlijkse verhogingen) of is er sprake van een combinatie van de twee.

Wat het vergelijken bij een overstap echt lastig maakt is dat u de payrollbedrijven niet meer kunt vergelijken enkel op tarief. Wat doet uw huidige aanbieder met studenten? Hoe gaat de nieuwe aanbieder met studenten om? Wat zijn de kosten voor het pensioen?

PIM neemt dit soort onderdelen mee in het vergelijken en komt zo met een helder kostenplaatje wat de voordelen van de overstap voor uw maatwerk payroll situatie zijn.

De voordelen van overstappen van payrollbedrijf

Er zijn een aantal voordelen aan overstappen van payrollbedrijf. PIM legt u graag uit wat deze voordelen zijn.

  • Scherpste tarief. Wanneer u langere tijd bij een payrollbedrijf zit kan het maar zo zijn dat u niet meer het scherpste payrolltarief heeft. Net als bij uw energie maatschappij zijn payrollbedrijven erg goed in het licht verhogen van de tarieven. Soms terecht en soms niet. Wat in iedergeval zelden voor komt is dat het payrollbedrijf de tarieven zo maar verlaagt.
  • U bent weer de nieuwe relatie. Het blijft een vreemd gegeven maar toch werkt het zo dat er voor nieuwe klanten vaak net dat stapje extra gezet wordt. Overstappen van payrollbedrijf kan dus betekenen dat de rode loper weer voor u uit gaat en men weer extra hard zijn best doet om u optimaal te servicen.
  • Nieuwste dienstverlening. De payrollmarkt staat niet stil. Payrollbedrijven proberen hun dienstverlening permanent te optimaliseren. Er zijn natuurlijk altijd bedrijven die dit in grotere of minder grote mate doen. Als een bepaalde periode bij een bedrijf heeft gezeten kan het inmiddels zo zijn dat er payrollbedrijven zijn die veel beter toegepast zijn op uw dienstverlening

Meer weten over het overstappen van payrollbedrijf?

Overweegt u om over te stappen van uw huidige aanbieder naar een ander payrollbedrijf. Laat u door PIM voorlichten over alle mogelijkheden en voordelen die overstappen van payrollbedrijf u kan bieden.

Direct informatie ontvangen

Bel je liever zelf? Dat kan! Bel PIM op 020 310 06 90.