De eindejaarsuitkering

De eindejaarsuitkering is een extra betaling bovenop het normale salaris. Deze uitkering wordt in de meeste gevallen eind december uitgekeerd aan werknemers. Deze uitkering is niet afhankelijk van een prestatie. Als werkgever hoef je geen eindejaarsuitkering uit te keren. Wel kan er in een cao staan dat deze uitgekeerd wordt.

De eindejaarsuitkering of dertiende maand

In plaats van een eindejaarsuitkering wordt ook de term dertiende maand gebruikt. De dertiende maand is een eindejaarsuitkering ter grootte van een maandsalaris. Een andere mogelijkheid is dat er een percentage van het jaarsalaris wordt uitgekeerd. Dit percentage ligt meestal tussen de 4% en 8%.

Ook wordt er tussen de werkgever en werknemer vaak een vast bedrag afgesproken dat de medewerkers minimaal ontvangt. Een werknemer kan in zijn arbeidscontract terugvinden wat de hoogte van de uitkering is.

Betaal je belasting over de eindejaarsuitkering?

Over de uitkering dien je loonheffingen te betalen. De uitkering is namelijk een vorm van salaris. Hier geldt een bijzonder tarief voor loonheffing van 52% omdat het hier om eenmalige inkomsten gaat.

Vragen over de eindejaarsuitkering?

Heb je vragen over de eindejaarsuitkering? Stel ze aan PIM! Je kunt PIM bereiken door te bellen naar 020-3100609, of door het contactformulier in te vullen.

Direct informatie ontvangen